Dagbegeleiding en dagbehandeling

Dagbegeleiding en dagbehandeling

Dagbegeleiding en dagbehandeling staan voor ontmoeting, ondersteuning en zorg.
U ontmoet andere ouderen die ook zelfstandig wonen. Samen met hen onderneemt u in een gezellige en huiselijke sfeer creatieve en sportieve activiteiten. Er is volop aandacht voor persoonlijke zorg en begeleiding

Dagbegeleiding
Via het Welzijnspalet biedt De Meent dagbegeleiding. Ontmoet u graag anderen en hebt u ondersteuning nodig bij de dagelijkse activiteiten, dan is het Welzijnspalet een aangename en leerzame afwisseling in uw bestaan. Het ritme van de dag is het uitgangspunt. In een vertrouwde en veilige omgeving leert u leeftijdsgenoten kennen en bent u niet alleen.Tijdens de activiteiten werkt u ongemerkt aan uw sociale en lichamelijke vaardigheden.
Voor deelname aan dagbegeleiding hebt u een geldige WMO beschikking nodig. Die kunt u aanvragen bij uw gemeente.
 
Dagbehandeling
Ook biedt het Welzijnspalet dagbehandeling aan. Hebt u door ziekte, na ontslag uit het ziekenhuis of bij lichamelijke beperkingen of (beginnende) geheugenproblemen extra hulp nodig, dan is dagbehandeling er voor u.
Tijdens groepsactiviteiten en individuele behandelingen leert u omgaan met de aanpassingen die nodig zijn om thuis te (blijven) wonen. De logopedisten, fysio- en oefentherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en specialisten ouderengeneeskunde van Charim Vitaal staan voor u klaar.
De opdrachten van de behandelaar beoefent u tijdens de activiteiten. De begeleiders en de behandelaars werken hiervoor nauw samen en dát merkt u!
Dagbehandeling valt onder de Wet Langdurige Zorg.