Dagbesteding

Dagbegeleiding en dagbehandeling

Ontmoeting, ondersteuning en zorg.
In De Meent ontmoet u andere ouderen die ook zelfstandig wonen. Samen met hen onderneemt u in een gezellige en huiselijke sfeer creatieve en sportieve activiteiten. Er is volop aandacht voor persoonlijke zorg en begeleiding.

Het WelzijnsPalet
De Meent biedt een breed aanbod aan activiteiten. Deze zijn toegankelijk voor u als bewoners van De Meent, maar  ook als wijkbewoner. We noemen dit het WelzijnsPalet. Sociale contacten, het uitoefenen van een hobby of het deelnemen aan culturele activiteiten worden geregeld door onze activiteitenbegeleiders. Gezelligheid en ontmoeting staan centraal.

Dagbegeleiding
Ontmoet u graag anderen en hebt u ondersteuning nodig bij de dagelijkse activiteiten?  Dan biedt het Welzijnspalet precies wat u nodig heeft. Het ritme van de uw dag is het uitgangspunt. In een vertrouwde en gezellige omgeving leert u leeftijdsgenoten kennen en bent u niet alleen. Voor deelname aan dagbegeleiding hebt u een geldige WMO beschikking nodig. Die kunt u aanvragen bij uw gemeente.

Dagbehandeling
Het WelzijnsPalet biedt ook dagbehandeling aan. Hebt u door ziekte, na ontslag uit het ziekenhuis of bij lichamelijke beperkingen of (beginnende) geheugenproblemen extra hulp nodig, dan is dagbehandeling er voor u. Tijdens groepsactiviteiten en individuele behandelingen leert u omgaan met de aanpassingen die nodig zijn om thuis te (blijven) wonen. De logopedisten, fysio- en oefentherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en specialisten ouderengeneeskunde van Charim Vitaal staan voor u klaar. De opdrachten van de behandelaar beoefent u tijdens de activiteiten. De begeleiders en de behandelaars werken hiervoor nauw samen en dát merkt u! De dagbehandeling valt onder de Wet Langdurige Zorg.